De visie van Elke

De visie van Elke

Zelf vind ik Kerstmis de meest gezellige periode van het jaar en associeer ik het met hechte familiemomenten. Op 7 december lieten we ons graag onderdompelen door het optreden van Free Souffriau met Goud, wierook en mirre in het Cultuurcentrum De Abdij.  Na afloop waren we helemaal in een soort ‘zen’ vredevolle kerststemming. Het kan ook niet anders. De wondermooie zachte stem van Free in combinatie met top kerstklassiekers zoals, Welcome in a Winter Wonder Land, Er komen betere tijden, Zie me dan graag, Imagine there is no heaven, Hallelulja…

Soms is het helaas ook de meest eenzame periode van het jaar voor sommigen onder ons. Mooi, dat ook hier aandacht wordt besteed in het repertoire van Free. Want ook dit is de harde realiteit. Ook al is Free een vrouw van weinig woorden (zegt ze zelf), de aaneenschakeling van de verschillende kerstliedjes is echt wel boeiend. Ik weet niet hoe het bij jullie is? Maar zelf blijf ik toch nog even dromen van een witte kerst.

Of het nu ‘Souffriau en Wiels’ is of ‘Wiels en Souffriau’. Alleen al het idee, dat je als koppel een moment van geluk kon verwezenlijken voor ieder van ons maakt dit optreden nog veel mooier! Proficiat.

Last, but not least. Ik wens jullie allemaal een fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar toe. Maak die goede voornemens zeker waar in 2019 én maak tijd voor cultuur met een grote C, in het Cultuurcentrum De Abdij 😊. Het programma is meer dan de moeite waard.

Ps: Laat ons zeker weten of je ook zo genoten hebt van het optreden! 


 

 Het was muzikaal genieten: zo vader, zo dochter - Dex tot de tweede macht!
Vrijdag 25 januari, bezong Barbara de liefde voor haar held én vader Marc Dex. De nummers werden helemaal naar haar hand gezet. Wat het ook leuk maakt, muziek van vroeger, werd op een hedendaagse manier gebracht. Ze doet het publiek tijdens haar optreden hoe dan ook naar de ‘teksten’ luisteren. Tijdens haar performance heerste er een ongedwongen, muzikale sfeer. Wat altijd leuk is, is de interactie met het publiek.
Het optreden is niet alleen een muzikaal cadeau voor papa Dex. Een bomvolle zaal mocht meegenieten van Barbara’s muzikaal talent. Ze heeft toch wel een klok van een stem! Bovendien werd ze muzikaal begeleid door 4 topmuzikanten of mogen we ‘monkies’ zeggen Barbara?
Van de songs die Barbara bracht onthouden we vooral, “Rozen zonder Doornen”, dit omdat iedereen toch wel liefde om zich heen wil. Knap trouwens hoe deze show visueel was opgebouwd. De achtergrondbeelden uit een lang vervlogen tijd zetten het retro gegeven extra kracht bij. Wat vonden jullie ervan? Laat het hieronder zeker weten in de comments! We zijn benieuwd. Groetjes, Elke