kalender

kalender

09.06.2018 - 20 uur De Frivole FramboosIn Wachten op Do Groot zullen de twee virtuozen Peter Hens en Bart Van Caenegem ons meer bepaald op een melomane reis gidsen richting de oorsprong, zeg maar de ‘Big Bang’ van de muziek, de noot waarmee het allemaal begon, ‘Do Groot’.

De werken der bekendste toondichters zullen op deze tocht minutieus worden ontleed, het Vlaamse levenslied gaat aan de wals met de Beethovense romantiek, en de barokke Bach barst voor de gelegenheid uit in levenslustig charmegezang.

Reizend in en doorheen het verleden, zet De Frivole Framboos doodgemoedereerd de tijd op zijn kop en zoekt zij in Wachten op Do Groot het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren mochten vroegere tijden de toekomst geweest zijn: zou Stromae Mozart hebben geïnspireerd, zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken mocht Wagner eerder geleefd hebben dan zij?

Het heeft lang geduurd voor iemand de taak op zich durfde te nemen, maar De Frivole Framboos gaat de uitdaging aan en gaat in hun nieuwe voorstelling op zoek naar die ene oer melodie waaruit alles – de gehele muziekgeschiedenis – is ontstaan.

Het zal het wachten waard zijn geweest.

 

WAAR Arjaantheater

PRIJS € 22 - € 21 (groep, student -26, 55+) - € 19 (abo) 
share: