kalender

kalender

10.03.2018 - 20 uur het nieuwstedelijkKareltje De Keizer heeft een groot hoofd. Daardoor denken nogal wat mensen dat hij slim is. Niet in het minst zijn vader, een mislukt sigarenfabrikant, maar ook de trotse voorzitter van kaartersvereniging 'De Lustige Whistspelers'. Hij stuurt zijn zoon naar het Atheneum om Latijn te leren en advocaat te worden. Maar in zijn eerste jaar blijft Kareltje meteen zitten. Wat hij zijn ouders niet vertelt. Het jaar daarop gebeurt het opnieuw. Het jaar daarop opnieuw. Dan pas komt het uit. Het is niet de enige ontgoocheling die vader De Keizer te verwerken krijgt...

 Jurgen Delnaet (Aanrijding in Moscou, Marsman, Amigo's,...) fungeert als meester-verteller. Joris Caluwaerts (STUFF, Magnus, Zita Swoon,...), Benjamin Boutreur (HETPALEIS, Flat Earth Society,...), Lot Vandekeybus (De Kift) en Tim Coenen (Admiral Freebee) weerspiegelen de maatschappij met melancholische én feestelijke muzikale passages.

"Ze hebben de melancholische novelle uit 1946 binnenstebuiten gedraaid en er een sfeervolle en spetterende voorstelling van gemaakt, afwisselend ruw, gechargeerd en ingetogen.” (De Morgen over Dwaallicht)


Tekst:
 Willem Elsschot |Tekstbewerking, concept, regie : Adriaan Van Aken

Spel : Jurgen Delnaet | Muziek : Benjamin Boutreur, Joris Caluwaerts, Lot Vandekeybus & Tim Coenen

Over de maker

Adriaan Van Aken is theatermaker en auteur en maakt deel uit van de artistieke leiding van Het nieuwstedelijk. In zijn voorstellingen combineert hij tekst, muziek, strip- en videobeelden en audiomontage. Na de theaterversie van Het dwaallicht in 2010 puurt Adriaan Van Aken opnieuw een muziektheatervoorstelling uit het werk van Willem Elsschot, de vroege novelle ‘Een ontgoocheling’ uit 1914.

! Woon ook de auteurslezing bij met Jurgen Delnaet   op zondag 4 maart in de Kunstacademie. Dan vertelt hij de bezoekers alles over zijn leven en werk als acteur en theatermaker.

 

WAAR Arjaantheater (19.15 uur : theaterinleiding in het Koetshuis)

PRIJS € 15  - € 14 (groep, student -26, 55+) - € 12 (abo)

share: