kalender

kalender

16 02 2019 Hof van Eede | Vanish BeachVenice Beach, California, 1942. Met opgestroopte broekspijpen, in stijve burgerpakken zitten ze op het strand. Wat onwennig, wat te warm, wat te Europees, scheefgezakt in hun strandstoel. Vier Grote Duitse Cultuurdragers, ontsnapt aan de Naziterreur van hun thuisland. Hun gesprek over vrijheid en waardigheid stokt even, terwijl een Mickey Mouse-ballon over het strand vliegt. 

Hof van Eede toont in ‘Vanish Beach’ de zoektocht van vier Europeanen naar de troost in traditie, naar grond onder hun voeten, een bodem waar geen bloed aan kleeft. Kunnen ze slechts thuiskomen in hun gedeelde heimwee naar een verloren verleden, of vinden ze vrijheid in de ontworteling? 

Concept: Wannes Gyselinck |Tekst en creatie: Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede

Spel: Marjan De Schutter, Filip Jordens, Greg Timmermans en Ans Van den Eede

Compositie en live uitvoering muziek: Hendrik Lasure (SCHNTZL)| Productie: Hof van Eede |Coproductie: Klarafestival en LOD muziektheater

In samenwerking met CAMPO

Met de steun van de Vlaamse Overheid en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 www.hofvaneede.be

 PERS

Vanish Beach is zonder twijfel het meest ambitieuze theaterproject van Hof van Eede tot nog toe (…) Zijn waanzinnig interessante onderwerpkeuze (Wannes Gyselinck), gecombineerd met de frisse speelstijl van de acteurs, maakt Vanish Beach een van de meest indrukwekkende producties van het seizoen.
(Filip Tielens –De Standaard ****)

 

WANNEER zaterdag 16.02.2019 - 20 uur

WAAR Arjaantheater

PRIJS € 15  - € 14 (groep, student -26, 55+) - € 12 (abo)
share: