kalender

kalender

14.12.2017 Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht werd opgericht in 1946 als Muziekkapel van Brussel. In 1947 werd ze officieel erkend onder haar huidige naam. Ze stond achtereenvolgens o.l.v. Henri MESTREZ (Componist van de officiële mars), Jean REDOUTÉ, Gaston DEVENIJS, Arthur HELDENBERG, André VERGAUWEN, Roger VERSPEETEN, Alain CREPIN, Eddy GEERAERTS, Jean-Luc BERTEL, Maurice DUBOIS en Guido DE RANTER.

Sinds 4 januari 2010 staat de muziekkapel onder leiding van Kapitein Kapelmeester Matty CILISSEN en zijn adjunct, Adjudant-majoor Hoofdonderkapelmeester Dominique LECOMTE.

 

Deze elite-eenheid van de Belgische defensie bestaat uit een symfonisch blaasorkest van 60 professionele musici en is doorheen de geschiedenis dankzij een aantal illustere dirigenten uitgegroeid tot een team dat tot de absolute wereldtop behoort.

De Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht groeide uit tot een moderne formatie met een uiterst veelzijdig en gevarieerd repertoire van romantische, licht-klassieke en moderne muziekgenres. Dit alles met diverse flexibele formaties, van bigband tot symfonisch blaasorkest, van Glenn Miller tot Richard Strauss. De Muziekkapel van de Luchtmacht was een pionier in de combinatie tussen het toegankelijk klassieke en het lichtere muziekgenre (latin, swing, pop, rock, funk).

De inkomsten van dit benefietconcert gaan naar ‘Welzijnsschakel Steksken’ en ‘De Aansluiting’.

 

WAAR Arjaantheater

PRIJS € 15 

 
share: