De visie van Elke

De visie van Elke
Het Cultuurcentrum De Abdij zat afgelopen donderdag goed vol voor de voorstelling “Planeet Koers” voor Vlaanderens bekendste wielercommentator Michel Wuyts. Bij aanvang was het meteen duidelijk dat hij vanuit een andere bril naar de rennerswereld keek.
 
Zondag 15 februari zakten we met z’n allen af naar de kerk te Moerbeke om Tom Vanstiphout aan het werk te zien. Het was een speciale ervaring om op zo’n unieke locatie een topoptreden mee te maken en te genieten van het betere gitaarwerk. Wie zegt er ook alweer dat dezer dagen het kerkbezoek een sterke daling kent. Het tegendeel werd zeker en vast bewezen, men weet wat zich te doen staat, toch? 
Al vanaf de eerste song was duidelijk dat de twee broers elkaar op vocaal vlak perfect aanvulden. Het was alvast een intiem optreden waarbij de toeschouwers laaiend enthousiast reageerden. Optreden is toch nergens anders zo fijn als in Geraardsbergen; Mathieu en Guillaume? Laat één ding duidelijk zijn: Nederlandse songteksten zitten de twee broers als gegoten.
Afgelopen zaterdag 10 januari stond het Cultuurcentrum de Abdij helemaal in het teken van misleiding. Het was gewoonweg magisch, hoe mentalist GILI een overvolle zaal als geen ander wist te bespelen tijdens een toch wel interactieve show. Tijdens de diverse acts mochten de “gelukkigen” uit de zaal regelmatig het podium bestijgen.
Een koude novemberavond veranderde bij het binnenkomen van het CC De Abdij in een oase van warmte en gezelligheid. Veerle Malschaert gaf er op zaterdag 8 november het beste van zichzelf! We waren er tenslotte voor een avondje comedy, niet?
Zaterdag 20 september werd het startschot gegeven van een nieuw cultureel seizoen.
Heel wat vijftigers en zestigplussers leefden zich in volle borst uit.
Verstokte ABBA fans zongen luidkeels mee met “Fernando”, “The winner takes it all”, Knowing me knowing you”, “Waterloo”, “I have a dream”, “Thank you for the Music”, “SOS” enz.